WinBooks: Hoe leest u facturen en klanten in?

WinBooks - Hoe leest u facturen en klanten in?

Navigeer in PlanManager naar het menu Facturatie en daarna naar het tabblad Boekhouding. U ziet daarna onderstaand scherm.

Kies hier de periode die u wenst te exporteren en klik daarna op "klanten exporteren". U krijgt nu een bestand CSF.TXT,  download dit en sla het op in een lege map. Klik ook op de knop "factureren exporteren". U krijgt een bestand ACT.TXT, download dit en sla dit op in diezelfde lege map. Let op! Het is belangrijk voor Winbooks dat deze map leeg is. Wij raden dus aan een apparte map aan te maken zoals in onderstaand voorbeeld.

Lege map beide bestanden

Zorg ervoor dat Winbooks gesloten is.

Start het winbooks linker programma op, geef uw aanmeldingsgegevens in en maak verbinding.

Onderaan zet u bij het formaat van het bestand "TXT" en als werkdirectory selecteert u de map waar u het bestand heeft geplaatst.

Selecteer in winbookslinker

U kan daarna klikken op testen en als dat succesvol verloopt kan u op importeren klikken. Uw gegevens zullen nu in Winbooks terug te vinden zijn. Open Winbooks.

Als Winbooks de facturen niet meteen toont kan u vragen om het systeem even te reorganiseren. Ga daarvoor naar Onderhoud -> Reorganiseren.

Herorganiseren

Labels: facturen, factuur, importeer, winbooks