Hoe installeert u PlanManager?

Installatie/configuratie - Hoe installeert u PlanManager?

Inleiding

Dit document beschrijft een standaard installatie en configuratie van PlanManager. Voor een geavanceerde configuratie kan u het document  Geavanceerde configuratie bekijken.

1. Benodigdheden/Prerequisites

Windows omgeving: 2000, XP, Vista, Windows 7, Windows 8.

PDF reader: Bijvoorbeeld Foxit of Adobe Acrobat Reader

Excel reader: Indien MS Office is geïnstalleerd, kunnen er reeds Excel-bestanden worden gelezen. U kan ook steeds de Excel Viewer van Microsoft installeren of LibreOffice gebruiken.

2. Downloaden

U kan steeds de nieuwste versie van PlanManager downloaden via http://insypro.com/setup.msi. Als Windows u vraagt om het bestand op te slaan of uit te voeren kiest u voor "uitvoeren".

3. Installeren

Zorg ervoor dat u administrator rechten hebt op de pc. Zonder administrator rechten zal de installatie niet slagen.

Open het gedownloade setup.msi bestand. Klik op Uitvoeren.

Klik op Next

Klik op Next

Klik op Install

Even wachten...

Klik op Finish

U ziet nu een PlanManager icoontje op uw bureaublad staan. Dubbelklik om het programma voor de eerste maal te openen. Het programma zal beginnen met de eerste configuratie.

4. Configuratie

Het systeem zal vragen naar uw bedrijfsnaam (company name) gedurende de eerste opstart.

De bedrijfsnaam zal worden gebruikt door PlanManager om uw systeem te configureren. Deze zal u worden medegedeeld in de eerste opleidingssessie.
De bedrijfsnaam moet steeds zonder spaties worden ingegeven en in kleine letters.

Enkele voorbeelden:
GMAN Carrosserie heeft als PlanManager bedrijfsnaam gman.
Claes en Zonen mercedes benz heeft als PlanManager bedrijfsnaam claesenzonen.

Mercedes-Benz dealers

Uw bedrijfsnaam is dezelfde als degene die wordt gebruikt voor uw mercedes-benz email adres.
Bijvoorbeeld:
Het bedrijf Claes en Zonen heeft email adressen in de vorm
uwnaam@claesenzonen.mercedes-benz.be
hun bedrijfsnaam is dus claesenzonen.

5. Geavanceerde Configuratie

Heeft u een Terminal Server of wil u de instellingen van PlanManager aanpassen naar uw wens, kijk dan naar het document Geavanceerde configuratie voor meer informatie.

Labels: configuratie, downloaden, installatie, installeer, setup