Logistieke functie


Logistieke functie in PlanManager: Hoe en wanneer komen auto's aan en vertrekken ze uit de carrosserie?

In het dossier vind je een nieuw pictogram ‘Logistiek’

 

Vergeet niet om de benodigde rechten toe te voegen aan de vereiste gebruikersgroepen om het pictogram te laten verschijnen!

Klik op het pictogram en het volgende pop-up venster verschijnt:

Het scherm is opgesplitst in twee delen: aankomst en vertrek. In de screenshot ziet u dat u in de vervolgkeuzelijst 1 van 3 verschillende afspraak typen kan selecteren: Zelf halen/brengen (klant brengt het voertuig), Pick-up/delivery (ophalen van het voertuig door bestuurder of vrachtwagen) en Sleepdienst (voertuig gebracht door sleepdienst).

 

In het volgende veld kan de gebruiker kiezen uit een aantal opties. Er zijn 3 systeemopties en andere mogelijke waarden kunnen worden toegevoegd onder het tabblad Systeem / Lijst Menu / Verhuur Type, zoals hier wordt weergegeven:

Zoals u kunt zien zijn er 4 'vaste' (systeem) typen zijnde Geen (geen vervangwagen vereist), Manueel (versnellingsbak), Automatisch (versnellingsbak), Extern (geen vervangwagen van het carrosseriebedrijf, maar bvb van een leasingmij).

 

Een van deze waarden kan worden geselecteerd uit de vervolgkeuzelijst in het pop-upvenster voor logistiek in het opdrachtscherm:

 





Het volgende veld is het boek in datum. Deze datum kan handmatig worden ingevuld of met behulp van de kalender - geactiveerd met de knop 'Plannen'. In het kalenderoverzicht dat verschijnt, kan de gebruiker een dag / datum in de kalender selecteren op basis van het aantal vermeldingen dat is gedefinieerd in de definitie van het type "reparatie". In ons voorbeeld ziet u dat onderaan het scherm er 4 knoppen zijn (schadestroom typen) genaamd 'Carrosserie', ‘Hagelcenter’, ‘Mechaniek' en 'Smart Repair'. In het configuratie gedeelte kunt u deze wijzigen in andere opties / waarden. Het gebruik van deze functie is niet vereist om een ​​datum te selecteren, maar correct geconfigureerd helpt het de gebruiker bij het selecteren van een juiste datum voor de reparatie-afspraak.

Het datumveld toont de geselecteerde dag / datum; het tijdveld moet door de gebruiker worden ingevuld.

In het volgende vervolgkeuze veld, kan de gebruiker een van de partijen selecteren die aan de taak zijn gekoppeld (eigenaar, bestuurder, ...), maar de lijst wordt kan alleen worden ingevuld met de partijen die daadwerkelijk aan het dossier zijn gekoppeld; de optie 'Anders' zal altijd zichtbaar zijn. Als deze optie is geselecteerd, kan de gebruiker alle adresgegevens vrij voor het ophalen handmatig invullen (bijvoorbeeld wanneer de auto moet worden opgehaald op de werkplek van de eigenaar). De andere opties zullen de adresvelden automatisch invullen (voor zover ingevoerd in PlanManager op het niveau van de verbonden partij).

Een postcode opzoek functionaliteit zal in een volgende release worden toegevoegd.

In de contactpersoon (naam van de contactpersoon alleen voor deze ophaalservice) en telefoonnummer velden kunnen specifieke gegevens worden opgeslagen. In het opmerkingenveld kan de gebruiker alles typen wat hij / zij wil.

U ziet een veld 'parkeren' -> zodra het voertuig ter plaatse aankomt, kan de parkeerplaats hier worden ingevuld (in een toekomstige versie van de ontvangst-app wordt deze geïntegreerd) zodat de technicus de auto gemakkelijk kan terugvinden.







De sectie "Vertrek" is vergelijkbaar, maar heeft geen Plan-functie (niet relevant voor de teruggave van het voertuig), noch heeft het een huur type (omdat dat werd gedefinieerd in de sectie 'Aankomst'. Het 'Kopieer aankomst info ' neemt de gegevens over naar de overeenkomstige velden in het gedeelte Vertrek. Ze kunnen indien nodig worden gewijzigd of de gebruiker kan ook alles handmatig typen. De geselecteerde afspraak typen worden in het hoofdopdracht scherm met pictogrammen weergegeven.


De knop 'Bewaren' brengt ons terug naar het hoofdopdracht scherm.





Belangrijk: op het hoofdopdracht scherm werd het veld voor de datum van het ongeval verwijderd om ruimte te maken voor een nieuw veld met de naam "Geplande leverdatum". Het veld met de datum van het incident is nu te vinden in de pop-up die wordt weergegeven wanneer u op het pictogram 'Schade Details' klikt”



Laten we de getoonde pictogrammen bekijken:




Dit pictogram laat zien hoe het voertuig binnenkomt                                                                                                                             






Dit pictogram laat zien hoe de auto het terrein verlaat.





De volgende schermafbeelding laat zien hoe deze informatie wordt getoond in de agenda die toegankelijk is via het dossier scherm / menu-item Agenda:

In het kalenderlijst overzicht wordt deze informatie gepresenteerd als:

Er is ook een rapport (Rapporten / Operationeel / Logistiek) dat kan worden geëxporteerd om uit te blinken. Dit Excel-blad kan vervolgens worden gebruikt voor de chauffeurs of andere geïnteresseerde personeelsleden.



   






Laatst bijgewerkt:
2020-01-12 07:20
Auteur:
Jean-Marie
Revisie:
1.0
Gemiddelde beoordeling:0 (0 Stemmen)

U kunt deze vraag niet becommentariëren

Chuck Norris has counted to infinity. Twice.

Vragen in deze categorie

Labels