Hoe werkt de schade analyse?

Dossier - Hoe werkt de schade analyse?

Als u in het dossier rechtsbovenaan op de knop 'Schade' klikt, zal u een aantal opties te zien krijgen. Eén daarvan is 'Schade analyse'.

In het scherm van de schade analyse heb je 2 modi (in te stellen rechts bovenaan):

1. Meerdere instructies

De subzones worden weergegeven in de herstelomschrijving (afhankelijk van de config “INSPECTOR_IMPORT_REPAIRDESC” in Systeem -> Algemene instellingen -> Opties)

Taaktypes worden samengevoegd tot één lijn per type. Indien de bedragen van alle taken overeenkomen met de berekening op basis van de ingegeven uurlonen, zal het tarief op de taken worden ingevuld, anders niet. De taaklijnen worden verdeeld over de ingestelde taaktypes op de pagina Beheer-> Taaktype Conversie.

In de tabelweergave heb je 3 velden voor de tijden (demontage, plaatwerk en spuitwerk) en het veld “korting” is niet zichtbaar.

2. Enkele instructie

Er worden nieuwe taaklijnen aangemaakt per taaktype. De namen van de zones worden in het opmerkingsveld van de taken gezet enkel als de config “INSPECTOR_ZONES_IN_TASK_REMARKS” (Systeem -> Algemene instellingen -> Opties) op "Ja" staat.

Er worden geen tarieven ingevuld op de taken. De taaktypes worden bepaald door het taaktype dat werd ingesteld in het instructietype.

In de tabelweergave zal er slechts 1 veld zijn om de tijd in te vullen en zal er een extra veld “korting” zichtbaar zijn. De korting wordt in rekening gebracht op het totaal en dus niet in de korting van de taak gezet.

Lijst verschillende configuraties m.b.t. schade analyse

ONE_INSTRUCTION_PER_ZONE

Deze config heeft effect op het aanmaken van instructies via de tablet of via de knop “Nieuw onderdeel toevoegen”.

Indien “Ja”: er wordt per zone en instructie een nieuw blok aangemaakt. De zones worden herhaald, maar krijgen wel hetzelfde volgnummer.

Indien “Nee”: de verschillende instructies worden weergegeven op één lijn.

SHOW_ANALYSIS_SUBZONE

Heeft effect op het exporteren en importeren van prijslijsten en op het al dan niet tonen van de keuzelijst met subzones wanneer op de knop “Nieuw onderdeel toevoegen” wordt geklikt.

Indien “Ja”: er worden subzones in het export-bestand geplaatst in kolom B. Wanneer op de knop “Nieuw onderdeel toevoegen” wordt geklikt zal er een keuzelijst met subzones worden weergegeven.

Indien “Nee”: de originele export wordt getoond en de keuzelijst met subzones zal niet worden weergegeven in PlanManager.

Dit heeft geen effect op de inspector app: hoe de tablets omgaan met subzones wordt op de tablet zelf bepaald (config “USE_SUBZONES”). Er kunnen dus lijnen worden aangemaakt met subzone in PlanManager ook als deze config op “Nee” staat.

Merk op dat deze config de werking van de export en import bepaald, maar niet van het toepassen van de prijslijst: het is dus van belang dat je na het wijzigen van deze config ook een lijst exporteert en importeert om het verschil te kunnen zien bij het toepassen van de prijzen.

INSPECTOR_IMPORT_DAMAGE & INSPECTOR_IMPORT_REPAIRDESC

Bepaalt of en hoe de schade resp. herstelomschrijving van het dossier moet worden ingevuld.

IF EMPTY: enkel invullen indien de waarde op het dossier leeg is.

ALWAYS: altijd invullen. De reeds eerder ingevulde waarde wordt overschreven.

APPEND: altijd invullen. De nieuwe waarde wordt toegevoegd aan de reeds bestaande waarde. Er wordt een stippellijn geplaatst tussen de reeds bestaande en de toegevoegde tekst.

NEVER: nooit invullen.

INSPECTOR_ZONES_IN_TASK_REMARKS

Bepaalt of de subzone – of indien er geen subzone is, de zone – aan de opmerkingen van de taken worden toegevoegd.

Indien “Ja”: de subzones of zones worden aan de opmerkingen van de taken toegevoegd. Welk begrip er in de opmerking wordt geplaatst wordt per instructie als volgt bepaalt:

1. Er is een subzone → naam van de subzone

2. Er is een onderdeelnaam ingegeven → naam van het onderdeel

3. Naam van de zone