Kilometerstanden naar Car-Pass versturen

Dossier - Kilometerstanden naar Car-Pass sturen

Als carrosserie bent u verplicht om de kilometerstand naar Car-Pass te sturen van elk voertuig waaraan wordt gewerkt, en dit voordat het voertuig, na herstel, het terrein van de carrosserie verlaat. PlanManager kan u hierbij helpen.

Opgelet: De lijst van dossiers die u naar Car-Pass kan doorsturen is voor elke locatie anders. U kan als gebruiker enkel de lijst zien van uw eigen locatie.

Het in de Car-Pass lijst geraken

• Automatische listing - dit wordt getriggerd door het opslaan van het dossier. Er wordt op dat moment gekeken of
      1. de werkzaamheden van het dossier zijn gestart en
      2. het voertuig een chassisnummer heeft van maximaal 17 karakters en
      3. het dossier nog niet eerder werd doorgegeven aan Car-Pass en
      4. het dossier geen deel uitmaakt van een samenvoeging en
      5. het dossier een positief nummer heeft (geen intern dossier) en
      6. als u gebruik maakt van het digitale BTW-boek in PlanManager moet het vinkje "BTW-boek nr aanmaken" aangevinkt zijn en
      7. het dossier een eigenaar heeft.

• Manueel - Dit kan door bij de voertuigdetails te klikken op de Car-Pass knop.

Het kunnen verzenden van een element uit de lijst naar Car-Pass

• Dit wordt bepaald door 2 zaken:

1: De 2 ingevulde kilometerstanden. De kilometerstand herstel zal steeds doorgestuurd worden. Indien er geen kilometerstand herstel is ingevuld, zal de kilometerstand schade verstuurd worden.

2: Het hebben van een VIN (dit is in principe niet nodig, gezien dit in de eerste check (~in de Car Pass lijst geraken) reeds wordt gecheckt.

Het niet voldoen aan de twee bovenstaande criteria zorgt ervoor dat een element niet uit de lijst verzonden kan worden. Deze lijnen zijn roodgekleurd in de lijst.

Wat wordt er doorgestuurd naar Car-Pass?

• De datum van aanvang van de werken: Dat is de datum en tijd van de eerste tikking. Als deze niet gekend is wordt de datum van vandaag doorgestuurd.
  • De kilometerstand: Als het kilometerstand veld voor de schade is ingevuld, wordt dat doorgestuurd. Anders wordt het veld van de gewone kilometerstand doorgestuurd.
  • De chassisnummer
  • De datum van de eerste inschrijving van het voertuig
  • Uw Car-Pass login gegevens
  • Uw ondernemingsnummer

Labels: carpass, kilometer, stand, verstuur