Bestellen via UBench

UBench/GT Estimate - Bestellen via UBench

Inleiding

Deze uitbreiding van de koppeling tussen PlanManager en Ubench geeft u de mogelijkheid om orders te plaatsen vanuit PlanManager, via Ubench. Dit is enkel toegankelijk bij herstellingen die uitgevoerd worden voor Leaseplan.

Configuratie

Om deze uitbreiding succesvol te gebruiken dient de configuratie UBENCH_PARTS_ORDER op 'Ja' te staan (Systeem -> Algemene instellingen -> Opties).

Verder hebt u ook een geldige UBENCH_USER en UBENCH_PASS nodig. Als u reeds met Ubench werkt, is dit laatste normaal gezien reeds in orde.

Werking

Om een bestelling via Ubench uit te voeren vanuit een dossier in PlanManager zijn er een aantal voorwaarden:

- Het dossier in PlanManager moet een Ubench dossiernummer hebben

- De partij 'eigenaar' moet Leaseplan zijn

- De configuratie in de vorige stap moet correct zijn

Wanneer een dossier aan deze voorwaarden voldoet, kan u op de knop 'Bestel' klikken in het PlanManager dossier. In de bestelpopup die dan verschijnt, heeft u bovenaan een knop 'UBench' en als u daar op klikt, zal een pop-up openen met een lijst van de te bestellen onderdelen in UBench.

Hier kan u eventueel nog een aantal zaken wijzigen en aanduiden welke onderdelen u effectief wilt bestellen. Klik daarna op 'Bewaar' onderaan het scherm.

U mag nu de pop-up sluiten. In PlanManager zal een pop-up te zien zijn met als boodschap 'Bestellen via Ubench..'.

Als u nu op de knop 'Bewaren' klikt, zal er onmiddelijk een bestelling in PlanManager worden aangemaakt met de onderdelen die u net heeft aangeduid in Ubench.

Indien de configuratie 'GEEVERS_SUPPLIER_ID' is ingesteld. Zal hier ook automatisch Geevers worden ingevuld als leverancier.

Kosten

Er zullen 0.10 credits worden afgetrokken voor elke bestelling die op deze manier wordt gemaakt. Indien u reeds met het SMS systeem werkt, kent u de werkwijze. Credits kunnen in blokken worden aangekocht via het menu Systeem -> Credits.

In datzelfde scherm krijgt u ook een overzicht van alle transacties (verzonden smsjes, verzonden Geevers bestellingen enz... ) te zien.

Let op: indien u niet beschikt over een positief credit totaal kan u geen verzendingen meer doen. We verwittigen u tijdig indien u credits bijna zijn opgebruikt.