Een template voor prijsaanvraag aanmaken

Communicatie - Een template voor prijsaanvraag aanmaken

Wanneer u een prijsaanvraag wenst te sturen naar een leverancier, kan u het best gebruik maken van de bestelmodule. Vanaf hier opent u vervolgens de communicatie door op "Communiceerte klikken. Vervolgens selecteert u de communicatie template "Prijsaanvraag". Nadat u de prijsaanvraag heeft verzonden verwijdert u deze bestelling uit de bestellingen (het is in essentie immers een prijsaanvraag en geen bestelling).

Een template Prijsaanvraag aanmaken

Ga naar Beheer -> Comm Templates en klik op de template Bestelling.

Selecteer vervolgens alle tekst (gebruik de sneltoets Ctrl + a) en kopieer de tekst.

Maak vervolgens een nieuwe template aan en noem deze Prijsaanvraag. Plak vervolgens de zojuist gekopieerde tekst.

U kan vervolgens de tekst naar uw wens aanpassen. In het voorbeeld hieronder is "Wij wensen te bestellen voor:" veranderd naar "Wij wensen een prijsaanvraag te doen voor:"

Selecteer een type, richting en de aangesproken partij. Vervolgens drukt u op Bewaren.

Nu u deze communicatietemplate heeft aangemaakt, kan u deze selecteren in het communicatiescherm dat u opstart vanuit de bestelmodule (Bestel -> Communiceer). U kan - indien gewenst - deze bestelling vervolgens verwijderen uit de bestellingen. Dit doet u als volgt:

Klik op Dossier -> Bestellingen en verwijder de desbetreffende bestelling door op het verwijder icoon  te klikken.