Exact Online: Hoe leest u facturen en klanten in?

Exact Online - Hoe leest u facturen en klanten in?

Om uw klanten en facturen te importeren in Exact Online moet u eerst in PlanManager uw gefactureerde klanten en facturen exporteren. Ga naar Facturatie -> Boekhouding in PlanManager en kies een periode om te exporteren. Klik daarna op Klanten exporteren. Sla het bestand op in een door u gekozen map (onthoud deze, u heeft deze straks nodig). Klik ook op Facturen exporteren en sla dit bestand in dezelfde map op.

Nadat u de lijsten hebt geëxporteerd kan u Exact Online openen om de lijsten op te laden. Ga naar Algemeen -> Import/Export.

import export

Kies voor methode: CSV/Excel.

kies csv/excel

Wanneer u de klanten wilt importeren klikt u op de knop Import bij het onderdeel Relaties -> Relaties.

relaties

Kies daarna de knop "Importdefinities", wij hebben de importroutine reeds voor u klaargezet.

importdefinities

Kies "Planmanager Klanten".

Planmanager
klanten

Het systeem vraagt u daarna of u wijzigingen wil aanbrengen in de definitie, kies "Nee".

neen

Daarna kan u het bestand selecteren dat u wilt opladen. Selecteer het bestand in de map waar u het in de eerste stap heeft opgeslagen. Klik daarna op volgende.

opladen bestand

Als u het bestand heeft opgeladen gaat het systeem in veel gevallen u de conflicten weergeven. In onderstaand voorbeeld zijn er twee klanten waar de code reeds voor bestaat. Als u het vinkje naast de klant laat staan zullen de gegevens van PlanManager in Exact worden geupdate. Als u dit niet wenst, kan u de vinkjes uitvinken.

conflicten

Nadat u op de knop volgende klikt worden de gegevens geïmporteerd en krijgt u een overzicht. Klik op de knop "Klaar".

results

U kan nu op dezelfde manier de facturen en factuurlijnen importeren. Het enige verschil met bovenstaande routine is dat u bij import/export de verkoopboekingen selecteert.verkoopboekingen

Interne facturen kan u ook importeren. Dit zijn Diverse boekingen in Exact Online. Ook deze import werk op net dezelfde manier.

Om de importdefinitie voor de eerste keer aan te maken kan u het volgende doen:

Klantgegevens:

Ga naar Algemeen -> Import/Export en selecteer de methode CSV/Excel. U krijgt dan een lijst met alle onderwerpen die u kan importeren en/of exporteren.

Klik op import op de lijn met Relaties (onder de rubriek Relaties)

Indien u nog geen import-definitie heeft voor deze tabel kiest u hier voor komma-gescheiden waarden (CSV). Anders kiest u voor mijn importdefinities en selecteert u de gewenste definitie.

- Komma-gescheiden waarden (CSV)

1. Laad het (eerste) document van PlanManager op.
    Klik op Volgende

2. Het bestand heeft een kopregel → Selecteer 'Ja'.
    Klik op volgende.

3. Link de kolommen die niet automatisch werden gevonden.

PlanManager kopregel

Exact Online veldnaam

Formaat

CODE

Code

NAME

Naam

ADDRESS

Adres

ZIPCODE

Postcode

CITY

Plaats

COUNTRY

Land (Code)

LANGUAGE

Taal (Code)

PHONE

Telefoon

FAX

Fax

VATNUMBER

BTW / Ondernemingsnummer

VATLIABILITY

BTW Regime

SUPPLIER

Leverancier

J(a) / N(ee)

Klik daarna op volgende.

4. Alle typen staan standaard al goed.
    Klik op volgende.

5. Standaardvelden: Klant status → 'klant'. De andere velden kan u naar wens invullen of openlaten. Klik daarna op volgende.

6. Controle op dubbele gegevens staat standaard al goed.
    Klik op volgende.

7. Indien er dubbele gegevens werden gevonden, worden deze nu getoont. Selecteer de regels die moeten worden aangepast en klik op volgende.

8. Einde van de import. Indien u nog geen import-definitie heeft opgeslagen voor klanten, selecteert u 'Importdefinitie opslaan'. Indien u nog andere documenten heeft van PlanManager, selecteert u 'Kies een ander bestand'.

Facturen:

Ga naar Algemeen -> Import/Export en selecteer de methode CSV/Excel. U krijgt dan een lijst met alle onderwerpen die u kan importeren en/of exporteren.

Klik op import op de lijn met Verkoopboekingen (onder de rubriek Boekhouding)

Indien u nog geen import-definitie heeft voor deze tabel kiest u hier voor komma-gescheiden waarden (CSV). Anders kiest u voor mijn importdefinities en selecteert u de gewenste definitie.

- Komma-gescheiden waarden (CSV)

1. Laad het (eerste) document van PlanManager op en klik op volgende.

2. Het bestand bevat kopregels en aparte subregels → Selecteer 'Ja'.
    Klik op volgende.

3. Herkenning van een nieuwe boeking : Selecteer 'Aan een vaste waarde'.
    Klik op volgende.

4. Waarde ter herkenning; Kolom : 1, Waarde : H (standaard)
    Klik op volgende.

5. Link de velden voor de kopregels.

PlanManager kopregel

Exact Online veldnaam

Formaat

1 – RULE

2 – REFERENCE

Boekstuknummer (of uw ref. )

3 – CLIENT

Code

4 – JOURNAL

Dagboek: Code

5 – LEDGER

6 – DATE

Factuurdatum

Jaar Maand Dag

7 – EXCLUSIVE

8 – VATAMOUNT

9 – VATCODE

10 – DESCRIPTION

Omschrijving

11 – DUEDATE

Vervaldatum factuur

Jaar Maand Dag

Klik op volgende.

6. Wijzig het formaat voor factuurdatum naar 'Jaar Maand Dag'.
    Klik op volgende.

7. Link de velden voor de subregels.

PlanManager kopregel

Exact Online veldnaam

Formaat

1 – RULE

2 – REFERENCE

3 – CLIENT

4 – JOURNAL

5 – LEDGER

Grootboekrekening

6 – DATE

7 – EXCLUSIVE

Bedrag

1,000.00

8 – VATAMOUNT

BTW-bedrag

1,000.00

9 – VATCODE

BTW-code

10 – DESCRIPTION

Omschrijving

11 – KOSTENPLAASTCODE (dossiernr)

Kostenplaats code

12 – KOSTENPLAATSOMSCH (nrplaat)

Kostenplaats omschrijving

Klik op volgende.

8. Alle formaten staan goed. Klik op volgende.

9. Vul het boekjaar en de periode in voor het opgeladen document.
    Klik op volgende.

10. Einde van de import. Indien u nog geen import-definitie heeft voor dit document, kies dan importdefinitie opslaan. Indien u nog andere documenten heeft van PlanManager, selecteert u 'Kies een ander bestand'.

Interne facturen:

Ga naar Algemeen > Import/Export en selecteer de methode CSV/Excel. U krijgt dan een lijst met alle onderwerpen die u kan importeren en/of exporteren.

Klik op import op de lijn met Diverse boekingen (onder de rubriek Boekhouding)

Indien u nog geen import-definitie heeft voor deze tabel kiest u hier voor komma-gescheiden waarden (CSV). Anders kiest u voor mijn importdefinities en selecteert u de gewenste definitie.

- Komma-gescheiden waarden (CSV)

1. Laad het (eerste) document van PlanManager op en klik op volgende.

2. Het bestand bevat kopregels en aparte subregels → Selecteer 'Ja'.
    Klik op volgende.

3. Herkenning van een nieuwe boeking : Selecteer 'Aan een vaste waarde'.
    Klik op volgende.

4. Waarde ter herkenning; Kolom : 1, Waarde : H (standaard)
    Klik op volgende.

5. Link de velden voor de kopregels.

PlanManager kopregel

Exact Online veldnaam

Formaat

1 – RULE

2 – REFERENCE

Boekstuknummer (of uw ref. )

3 – CLIENT

4 – JOURNAL

Dagboek: Code

5 – LEDGER

6 – DATE

7 – YEAR

Boekjaar

8 – PERIOD

Periode

9 – EXCLUSIVE

10 – DESCRIPTION

Klik op volgende.

6. Wijzig het formaat voor factuurdatum naar 'Jaar Maand Dag'.
    Klik op volgende.

7. Link de velden voor de subregels.

PlanManager kopregel

Exact Online veldnaam

Formaat

1 – RULE

2 – REFERENCE

3 – CLIENT

Relatie : Code

4 – JOURNAL

5 – LEDGER

Grootboekrekening

6 – DATE

Boekingsdatum

jaar - maand - dag

7 – YEAR

8 – PERIOD

9 – EXCLUSIVE

Bedrag

1,000.00

10 – DESCRIPTION

Omschrijving

11 – REFERENTIE1

(dit is de dossiernummer)

12 – REFERENTIE2

(dit is de nummerplaat)

Klik op volgende.

8. Alle formaten staan goed. Klik op volgende.

9. Vul het boekjaar en de periode in voor het opgeladen document.
    Klik op volgende.

10. Einde van de import. Indien u nog geen import-definitie heeft voor dit document, kies dan importdefinitie opslaan. Indien u nog andere documenten heeft van PlanManager, selecteert u 'Kies een ander bestand'.

Labels: boekhouding, exact, exact online, facturen, import, importen, klanten