Hoe installeert u de koppeling tussen een verfweegschaal en PlanManager?

PlanManager

Navigeer naar het tabblad "Systeem" en zorg ervoor dat SCALE_PROGRAM configuratie-instellingen op de juiste verfmengschaal staan.

Mogelijke instellingen:

- Glasurit

- Axalta Groep (Cromax, Standox, Spies Hecker)

- Sikkens (Akzo Nobel) (Mixitpro)

- Dupont (Cromax, Standox, Spies Hecker)

- RM (Lacour, Ixell) (ColorDirector)

- PPG

Grafische gebruikersinterface, applicatie

Beschrijving automatisch gegenereerd

Zorg ervoor dat de PAINT_SUPPLIER configuratieparameters zijn ingesteld voor de juiste provider (ID). We raden hier aan om één leverancier aan te maken in het tabblad Onderhoud. (u vindt de ID in de navigatiebalk van een webbrowser)

Grafische gebruikersinterface, applicatie

Beschrijving automatisch gegenereerd

U vindt de ID in de navigatiebalk van een webbrowser:

Een screenshot van een computer

Beschrijving automatisch gegenereerd met gemiddelde betrouwbaarheid

Als laatste stap moet u ervoor zorgen dat er een gebruiker met de naam "PlanManager external" is aangemaakt in PlanManager, en dat deze gebruiker een wachtwoord heeft. Onthoud dit wachtwoord, je hebt het later nodig.

PlanManager Watcher

Installeer PlanManager via https://insypro.com/setup.msi

In de c:\Program Files\Insypro\PlanManager vindt u het Watcher.exe programma

Grafische gebruikersinterface

Beschrijving automatisch gegenereerd

Watcher.exe is een programma dat de wijzigingen in een map onderzoekt.

Wanneer een wijziging wordt gedetecteerd door de watcher, wordt het nieuwste bestand op een geconfigureerde locatie geladen.

Configuratie van PlanManager Watcher:

(1)Bekijk kaart : de map waarin de bestanden van de verfmengschaal zich bevinden.

(2)URL: https://yourcompany.planmanager.insypro.com

③Action (Actie):  c=file&a=scale&noqc=import

(4)Login: PlanManager externe gebruiker – kan bijv. Paint Scale zijn

(5)Wachtwoord: het wachtwoord dat u hebt aangemaakt voor de externe gebruiker van PlanManager.

Proxy: vul het IP-adres van de proxy in, als dit werd gebruikt. In het tweede veld kunt u de poort invullen.

⑥"Delete Files After Processing" (Bestanden verwijderen na verwerking) depends on supplier / brand.

(7)"File to watch" is afhankelijk van leverancier / merk.

(8)Vergeet niet op te slaan (Opslaan)

Grafische gebruikersinterface, tekst, applicatie

Beschrijving automatisch gegenereerd

Watcher opstarten op opstart-pc

Ga als volgt te werk om de opstartmap in Windows 10 en 11 te vinden:

C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Startmenu\Programma's\Opstarten

Ga naar "C:\ProgramFiles(x86)\Insypro\PlanManager" en kopieer de start Watcher naar de opstartmap.

Grafische gebruikersinterface

Beschrijving automatisch gegenereerd

Klik in Opstarten met de rechtermuisknop op Watcher starten en selecteer eigenschappen.

Voer in eigenschappen het pad in naar "C:\ProgramFiles(x86)\Insypro\PlanManager" in de "start in".

Klik vervolgens op "OK".

Grafische gebruikersinterface, applicatie

Beschrijving automatisch gegenereerd

Nu moeten we een PowerShell-script uitvoeren:

Grafische gebruikersinterface, applicatie

Beschrijving automatisch gegenereerd

PowerShell instellen:  typ als beheerder:

(1) Set-ExecutionPolicy Onbeperkt + enter

(2) Y + enter

Powershell 2

De verschillende merkinstellingen

Axalta Groep (Cromax, Standox, Spies Hecker)

Om PlanManager te verbinden met de nieuwe weegschalen van Axalta Group (Cromax, Standox, Spies Hecker) voert u het bijgevoegde bestand uit en neemt u vervolgens contact op met Axalta voor de activeringscode.

Sikkens

Als u met het programma "sikkens (mixitpro)" werkt, moet u de optie "Bestanden verwijderen na verwerking" aanvinken. U moet ook het vak "bestand om te bekijken" invullen met PAINTUSG.TXT

Voor Sikkens kun je ook exporteren via "extra configuraties". Tabblad "Rapporten" geeft u de mogelijkheid om de map op te geven.

Grafische gebruikersinterface, applicatie

Beschrijving automatisch gegenereerd

PPG

PPG paint presenteert uw gegevens in een XML-bestand. Dit XML-bestand moet door de "watcher" worden genomen. Stel met name de volgende parameters in:

In Watcher:

1. Het bestand heet PPGMixData.xml en wordt geregistreerd in C: \ Color \ PPGImport

1. Om er zeker van te zijn dat u het juiste pad heeft, kunt u zoeken in de ROCO-parameters.

1. U moet de optie "Bestanden verwijderen na verwerking" aanvinken.

Uw instellingen "watcher" moeten vergelijkbaar zijn met het onderstaande scherm:

Grafische gebruikersinterface, tekst, applicatie

Beschrijving automatisch gegenereerd

RM / Lacour / Ixell (ColorDirector)

Werk je met een balans type RM / Lacour / Ixell, dan wordt de mapinformatie naar je verfmengweegschaal gestuurd wanneer je op de daarvoor bestemde knop hieronder klikt.

Een afbeelding met logo

Beschrijving automatisch gegenereerd

lacour.ini het bestand wordt gegenereerd en opgeslagen op uw computer waar de verfmengschaal zich bevindt. Het bestand wordt opgeslagen in de map die is geconfigureerd in de lokale instellingen PlanManager door "thridparty_folder". De weegschaal pakt dit bestand vervolgens op en gebruikt de datum uit het bestand om een bestand te maken. Zodra het bestand op de weegschaal is aangemaakt, kan er op dit bestand worden gewogen.

Zodra er verfgegevens beschikbaar zijn voor een bestand, zal RM / Lacour / Ixell deze gegevens wegschrijven in een nader te bepalen map. Het is deze map die we ook in de watcher moeten zetten. De gegevens worden ook in een INI-bestand geschreven. Per weging wordt een individueel dossier geschreven. Het is dus mogelijk dat er veel bestanden in deze map staan.

In het bijzonder moet u de volgende configuraties instellen in Watcher:

1. Kaart weergeven: het pad dat is geconfigureerd in ColorDirector

1. U moet "Bestanden verwijderen na verwerking" niet aanvinken

1. U hoeft geen bestandsnaam op te geven.

Je Watcher-instellingen zouden moeten zijn zoals in het onderstaande scherm:

Grafische gebruikersinterface, tekst, applicatie, Word

Beschrijving automatisch gegenereerd

OPMERKING: Als de Lacour-mengweegschaal zo is ingesteld dat u alleen toegang heeft tot het weegprogramma, dient u contact op te nemen met lacour om deze wijzigingen door te voeren.

In PlanManager:

Voor RM / Lacour / Ixell (ColorDirector) zet je de configuratie op SCALE_PROGRAM Lacour. Vergeet niet om op 'Opslaan' te klikken.

Houd er rekening mee dat de verfweegschaal het bestand alleen kan verzenden nadat u op "Klaar om te beginnen" hebt geklikt. Zorg ervoor dat het bestand een eigenaar en een verzekeraar heeft, voordat u erop klikt. RM / Lacour / Ixell (ColorDirector) heeft deze gegevens nodig.

Glasurit

Winstmanager 1. Klik op Instellingen ⇾ Interface BSM

Winst Manager

BSM-interface

Open (indien nog niet) exportbestand naar C: / exportpm en het type interface in versie 13

2. PlanManager

1. installeer de PlanManager-applicatie

2. Open watcher (Watcher.exe) in c: \ programmabestanden (x86) / insypro / PlanManager /

3. Klik in de rechterbenedenhoek met de rechtermuisknop op het pictogram en kies "Herstellen"

4. pour.log is het type bestand Paint Manager, voor anderen is het anders.

5. Bestanden verwijderen na verwerking: moet worden gecontroleerd

Grafische gebruikersinterface, tekst, applicatie

Beschrijving automatisch gegenereerd