Expert M: Hoe leest u facturen en klanten in?

Expert M - Hoe leest u facturen en klanten in?

U zal in PlanManager eerst 3 algemene rekeningen moeten aanmaken in Facturatie -> Algemene rekeningen.

De algemene rekening van de BTW voor de facturen, dit is een 451 rekening.

De algemene rekening van de BTW voor de creditnotas, dit is een 411 rekening. Indien deze niet is ingevuld zal PlanManager hiervoor de 451 rekening gebruiken.

De algemene rekening van de debiteurs, dit is een 400 rekening.

Navigeer in PlanManager naar het menu Facturatie(1) en daarna naar het tabblad Boekhouding(2). U ziet daarna onderstaand scherm:

Kies hier de periode die u wenst te exporteren (3) en klik daarna op "klanten exporteren"(4). U krijgt nu een bestand customers.xml. Klik ook op de knop "factureren exporteren" (5). U krijgt een bestand sales.xml.

Let op: u moet in Systeem -> Lokale instellingen -> Lokale instellingen uw accounting map instellen.

Deze twee bestanden bevatten alle klant- en factuurinformatie voor de geselecteerde periode en locatie. Het is deze informatie die u in Expert M wenst.

Gebruik de importfunctionaliteit van Expert M om het klantenbestand en het factuurbestand in te laden.

Vergeet na het importeren de XML bestanden niet te verwijderen. Anders blijven deze staan en kan dit voor verwarrende situaties zorgen.

Auteur:
Hendrik De Blanger