WinBooks on Web: Hoe leest u facturen en klanten in?

WinBooks on Web - Hoe leest u facturen en klanten in?

Navigeer in PlanManager naar het menu Facturatie en daarna naar het tabblad Boekhouding. U ziet daarna onderstaand scherm:

Kies hier de periode die u wenst te exporteren en klik daarna op "klanten exporteren". U krijgt nu een bestand K_THIRD.csv. Klik ook op de knop "Facturen Exporteren". U krijgt een bestand K_DOC.csv.

Sla beide bestanden op in dezelfde map (niet noodzakelijk, maar wel het handigste).

Deze twee bestanden bevatten alle klant- en factuurinformatie voor de geselecteerde periode en locatie. Het is deze informatie die u in WinBooks on Web wenst.

Ga naar WinBooks on Web en log in. Klik vervolgens rechtsboven op Extra -> Import CSV-bestanden

Klik vervolgens op de twee vergrootglasiconen om de respectievelijke bestanden in WinBooks on Web te laden.

Geef bij Document het K_DOC.csv bestand op en bij Klant/Leverancier geeft u K_THIRD.csv op.

Wanneer alles goed gaat zullen deze gegevens in het systeem van WinBooks on Web zitten wanneer u op Voer uit klikt.

Het is belangrijk dat de journalen en rekeningnummers in PlanManager identiek zijn aan die in WinBooks on Web.

Mocht u fouten krijgen (bijvoorbeeld omdat de rekeningnummers niet overeenstemmen), lees dan zeer aandachtig de suggesties die WinBooks on Web voorstelt.

Auteur:
Hendrik De Blanger