Groeperen van meerdere dossiers in 1 factuur

Facturatie - Groeperen van meerdere dossiers in 1 factuur

Inleiding

De groepsfacturatie laat u toe om meerdere dossiers te groeperen in eenzelfde factuur. Dit is handig wanneer u klanten heeft die meerdere wagens per maand laten herstellen maar slechts 1 factuur wensen.

Activeren

Het menu "Groepsfacturatie" is niet standaard geactiveerd. U zal dit voor uw gebruikersgroep moeten activeren. Ga naar Systeem -> Gebruikersgroepen. En zorg ervoor dat het onderdeel Gegroepeerde facturen in het onderdeel Facturatie is aangevinkt.

Hoe maak je een gegroepeerde factuur?

Ga naar het menu Facturatie -> Gegroepeerde facturen.

U krijgt daar een overzicht van al uw te factureren dossiers te zien. Bovenaan kan u de filter naar wens aanpassen om zo andere dossiers weer te geven.

Zorg ervoor dat elk dossier dat u wenst te factureren een factuur bestek heeft. Als een dossier geen factuur bestek heeft kan het systeem het dossier niet op de factuur plaatsen.

Selecteer alle dossiers die u gegroepeerd wil factureren. Klik daarna op de knop maak factuur.

Een factuur zal worden aangemaakt waarin de geselecteerde dossiers worden samengenomen. U kan deze factuur nog verder aanpassen maar hou er rekening mee dat als u lijnen aanpast, deze wijzigingen niet naar de marge berekening zullen overgaan.

PlanManager zal namelijk op het moment dat u de gegroepeerde facturatie uitvoert, een interne factuur maken per dossier. Het contributie rapport en uw marge berekeningen gebeuren dan ook steeds op die interne facturen en niet op de gegroepeerde factuur.

Wanneer u er zeker van bent dat de gegevens op de factuur correct zijn, klikt u op de knop 'Documentnr' toewijzen. U kan de factuur daarna afdrukken.

Men kan de gegroepeerde factuur afdrukken in detail weergave, maar in de meeste gevallen zal u een nieuwe PDF layout nodig hebben om een goede gegroepeerde factuur aan uw klant te kunnen afgeven.

Deze nieuwe factuurlayout kan worden gemaakt op maat en kan u aanvragen via support@insypro.com.

Labels: factuur, gegroepeerd, meerdere dossiers, samenvoegen