Wincar installatie / configuratie

Inleiding

Wincar is een Italiaans calculatietool en een beheersysteem. PlanManager zal Wincar gebruiken om calculaties uit te voeren, het beheersysteem gedeelte wordt niet gebruikt. We gebruiken een odbc koppeling naar de ms access database om gegevens uit te wisselen.

Installatie - Configuratie

ODBC queries

U kan de nodige ODBC queries exporteren op de demoit omgeving via het menu Systeem -> Lokale instellingen -> Odbc connecties. Als er aanpassingen worden gedaan aan de standaard queries, gaan we die daar ook op toepassen. Klik onderaan op de knop Exporteren om een excel te maken van de opgeslagen ODBC queries. U kan deze op uw nieuwe omgeving importeren door op de knop Importeren te klikken.

LET OP: de queries zijn onderling gelinkt aan elkaar. Een vermelding zoals '%(arrResults[ID2].MAXNUMBERPRATICA)s', gaat het resultaat van de query met ID 2 gebruiken. Als deze door de import niet meer overeenkomen moet dit worden aangepast.

Tip: als je problemen hebt met queries en u wil deze testen kan u PlanManager in debug mode opstarten. De inspector kan u dan gebruiken om qt.odbcQuery(sqlquery, connectionstring) manueel aan te roepen.

Tip2: als u queries of tabellen verder wilt bekijken is RazorSQL een leuk programma. Dat kan verbinden tot zowat alle ODBC drivers.

Connection strings

Connection strings zijn iets lastig, zeker voor MS Access. U moet normaal gezien de connectie string die u terugvindt op connectionstrings.com ingeven per query maar soms werkt dat niet correct door 32bit vs 64bit odbc connecties. Als dat het geval is kan u een DSN instellen met als naam wincar. Dan hoeft u in de query connection string niet de hele string in te geven , maar enkel de DSN naam wincar.

Om een DSN  in te stellen gaat u in Windows naar Configuratiescherm -> Systeem -> Administratieve functies -> ODBC. Daar kan u een nieuwe DSN aanmaken. Selecteer MS Access uit de lijst en volg de wizard. Als in de lijst geen MS Access staat, komt dat waarschijnlijk doordat er geen 64bit driver beschikbaar is. Dat kan u oplossen door het programma C:\Windows\SysWOW64\odbccad32.exe op te starten, hier staat die driver waarschijnlijk wel tussen.

Foto's exporteren

U kan foto's van Wincar naar PlanManager exporteren maar hiervoor moet de thirdparty_folder van PlanManager zijn ingesteld op PAD_NAAR_WINCAR\Archivi\Pratiche in de lokale instellingen. Het pad van de foto map of de pdf map maakt niet uit, dat mag de standaard PlanManager instellingen gebruiken.

GOTCHA's

Vroeger gebruikten we de configuratie optie LOAD_BY_LICENSEPLATE om een icoontje naast Vin en Licenseplate te zetten. Met deze koppeling doen we dat niet, we gaan de queries opzoeken die ingesteld zijn. Maar als LOAD_BY_LICENSEPLATE is ingesteld, zullen die queries NIET worden bekeken. Dus zorg ervoor dat LOAD_BY_LICENSEPLATE zeker uitgeschakeld is.