Taken automatisch op ‘gestaakt’ bij bepaalde status

Vanaf deze release is er een nieuwe configuratie beschikbaar die het mogelijk maakt om taken automatisch op de status ‘gestaakt’ te plaatsen op basis van een bepaalde status in het dossier. Om dit in te stellen kan je naar Systeem – Algemene instellingen gaan. Hier kan je de volgende configuratie optie terugvinden:

ATR_STATUSES_TO_HOLD_TASKS

In deze configuratie krijg je de optie om statussen te selecteren. Wanneer je deze statussen gaat gebruiken in het dossier, zullen de taken automatisch op ‘gestaakt’ komen te staan.

Indien je hier een bepaalde status aan zou willen toevoegen, kan je in PlanManager naar Systeem – Lijsten- Status gaan. Hier kan je statussen toevoegen/verwijderen/aanpassen.

Nadat de configuratie insteld werd, zal je zien dat na selectie van deze status in het dossier (vergeet niet op opslaan te drukkken) de taken automatisch naar status ‘gestaakt’ gezet worden.

OPGELET: Indien je het in dossier een status gebruikt (die de taken naar ‘gestaakt’ zet automatisch) zal achterliggend ook een bijhorende planning van deze taken gewist worden. Het is niet mogelijk om deze planning terug te zetten. Je dient het dossier dus zelf terug in te plannen.