Een klant creëren op basis van een BTW-nummer

Dossier - Een klant creëren op basis van een BTW-nummer

U kan vanuit menu Beheer -> Derde Partijen -> Klanten een klant toevoegen met de correcte gegevens door de klant op te zoeken op basis van zijn ondernemingsnummer (BTW-nummer). PlanManager zal dan de gegevens ophalen en alvast invullen in de desbetreffende velden.

Vink het vakje aan om aan te duiden dat de betreffende onderneming een BTW-nummer heeft en vul vervolgens het op te zoeken BTW-nummer in. Het systeem zal automatisch kleine correcties maken op het nummer (zoals BE vooraan het nummer). Klik daarna op het kleine vergrootglas naast het veld.

Als het ingegeven BTW-nummer geldig is, laadt PlanManager de naam, het adres, de postcode, de stad en de aanspreking automatisch in. U kan nu de klant verder aanvullen (met bijvoorbeeld zijn telefoonnummer of e-mailadres). Klik daarna, zoals gewoonlijk, op de knop om op te slaan.

Labels: btw, btwnummer, inladen, klant, nummer, ondernemingsnummer, zoeken