Hoe maakt u een Driver2 document van uw PlanManager dossier?

Driver2 - Hoe maakt u een Driver2 document van uw PlanManager dossier?

Hou er rekening mee dat de verbinding met Driver2 erg traag kan zijn. Gelieve lang genoeg te wachten op een reactie in PlanManager voordat u verder werkt.

Ga naar het dossier dat u naar Driver2 wil versturen. Voor het aanmaken van een Driver2 document moet het PlanManager dossier aan een aantal vereisten voldoen:

• Het dossier moet gekoppeld zijn aan een voertuig dat gekend is in Driver2.
  • Het dossier moet gekoppeld zijn aan een eigenaar of een bestuurder die gekend is in Driver2.
  • De datum afspraak moet ingevuld zijn en mag niet in het verleden liggen. (voorziene einddatum is optioneel maar wel aan te raden)

Indien het voertuig niet gekend is in Driver2, zal de zoekpop-up automatisch tevoorschijn komen wanneer u het dossier wil opslaan en nog geen opzoeking hebt uitgevoerd. U bent verplicht het voertuig op te zoeken in Driver2 vooraleer u het dossier kan opslaan: zolang u geen opzoeking doet zal de pop-up blijven verschijnen wanneer u het dossier probeert op te slaan. Nadat u het voertuig hebt opgezocht kan u het dossier wel opslaan. Indien u geen resultaat hebt ingeladen bij het opzoeken zal op dat moment een nieuw voertuig worden aangemaakt in Driver2.

De partijen "Eigenaar", "Bestuurder", "Verzekerde / huurder" en "Gestuurd door" worden in het rood weergegeven als ze niet gekend zijn in Driver2. U kan de partijen in het rood linken door een klant op te zoeken in Driver2. Indien u de klant niet kan terugvinden klikt u op de knop "Bewaren" in de pop-up met de gegevens van de klant. Er zal dan een nieuwe klant worden aangemaakt in Driver2. Merk op dat de knop "Bewaren" ook de zoekpop-up van Driver2 zal blijven tonen zolang u nog geen opzoeking hebt gedaan.

Vanaf het moment dat de afspraakdatum wordt ingevuld, zal PlanManager bij het opslaan proberen om een nieuw afspraak-document te maken in Driver2. Of dit lukt is afhankelijk van de voorgaande vereisten. Indien er een foutmelding verschijnt moet u de vermelde fout corrigeren en opnieuw opslaan.

Wanneer de creatie van het Driver2 document is gelukt, zal u merken dat de nummer van het document wordt weergegeven in de balk onder de dossiergegevens. De nummer staat in het blauw en is ook een link naar de ElsaPro website.

Het aangemaakte document in Driver2 bevat op dat moment volgende gegevens die vanuit PlanManager komen:

• Een link naar het voertuig
  • Een link naar de klant
  • De nummer van het PlanManager dossier (in het veld "Ref. Ext. App.")
  • Datum afspraak en voorziene einddatum (in de velden "Van" en "Tot")
  • 2 onderliggende lijnen:
    • 001: hoofdlijn voor de facturatie aan de klant
    • 002: hoofdlijn voor de facturatie in cessie (interne factuur)

Voor een goede werking bij het doorsturen van gegevens tussen PlanManager en Driver2 is het belangrijk dat deze gegevens niet worden verwijderd uit Driver2!

Het is ook af te raden om deze gegevens te bewerken in Driver2 of sublijnen te koppelen aan de 001/002 lijn: gegevens worden niet automatisch gesynchroniseerd na het maken van wijzigingen in Driver2 en wanneer bepaalde acties worden gemaakt in PlanManager kunnen de aangepaste gegevens terug worden overschreven.